Subsidie voor project ‘kwetsbare ouderen’

BERGEN OP ZOOM – Ouderen wonen steeds langer zelfstandig, ook als ze wat mankeren. De hele zorgwereld is daar inmiddels op ingesteld en met name bij veel fysieke klachten is dat ook geen enkel probleem. Het wordt echter anders wanneer mensen in een isolement raken of dreigen te raken. De Stuurgroep Vroegsignalering Kwetsbare Ouderen wil juist die mensen helpen dan wel behoeden voor vervelende situaties.

De stuurgroep wil een platform zijn waar alle zorgaanbieders, gemeente, huisartsen en Bravis samenwerken om te voorkomen dat ouderen in een gat vallen, vereenzamen of zelfs depressies krijgen. Gezamenlijk hebben al deze deelnemende partijen volop contactmomenten met oudere mensen in de gemeente en de regio. Ze kunnen dus ook een figuurlijke vinger aan de pols houden en er op letten dat het -naast de fysieke zorg- ook verder goed blijft gaan met de doelgroep. Wanneer daar bij cliënten twijfel over is wordt binnen het platform en alle daar aanwezige knowhow naar hulp en oplossingen gekeken.

Het inititiatief heeft van de gemeente voor dit jaar een subsidie gekregen van 9.630 euro. Wethouder Yvonne Kammeijer is blij met het initiatief, vertelt ze: "We juichen dergelijke samenwerkingsverbanden zeer toe. Dat heeft op andere maatschappelijke vlakken ook al heel wat vruchten afgeworpen. Ik hoop dat snel álle Bergse huisartsen zijn aangesloten bij deze stuurgroep."