tanteLouise directeur Jef Pelgrims gaat met pensioen

BERGEN OP ZOOM – Per 1 september 2017 legt Jef Pelgrims zijn taak als bestuurder van tanteLouise neer. Hij gaat op eigen verzoek met wat eerder pensioen, zo is in overleg met de Raad van Toezicht afgesproken. De organisatie is al op zoek naar een opvolger.

Indien nodig blijft Pelgrims nog even aan als bestuurder, mocht er op 1 september nog geen vervanger zijn gevonden. Hij wordt in een persbericht van tanteLouise geroemd om de ‘passie en gedrevenheid’ waarmee hij zich inzette voor cliënten en medewerkers. Woordvoerder Marc Molenaars vertelt dat de CEO zelf heeft aangegeven te willen stoppen. Er zijn veel projecten succesvol afgerond. Tijd voor nieuwe plannen en klussen maar die laat de bestuurder graag aan een volgende generatie.

Volgens het bericht waarin zijn vertrek wordt aangekondigd was hij een man die ‘diverse andere welzijn- en zorginitiatieven in de regio hielp en ondersteunde’ bij vraagstukken aangaande huisvesting, financiële ondersteuning, inzet van mankracht en/of deskundigheid.

Landelijk voorbeeld in project Vissershaven

Pelgrims realiseerde nogal wat nieuwbouwprojecten en stond aan de basis van enkele belangrijke innovaties binnen de ouderenzorg, waaronder het aanwenden van technologie ten dienste van dementerende mensen. Volgens Peter van Boesschoten, voorzitter Raad van Toezicht van tanteLouise, geldt het project Vissershaven zelfs landelijk als voorbeeld. Hier hebben dementerende ouderen een bovengemiddelde mate van bewegingsvrijheid omdat deuren geautomatiseerd wel of juist niet open gaan voor ze. Rondlopen kan daardoor wel, maar weg- of kwijtlopen niet. “Daar zijn we hem zeer dankbaar voor. Volgend jaar, bij zijn daadwerkelijke afscheid, zullen we uitgebreid stil staan bij deze prestaties.”

Foto: tanteLouise