Terugblik op Koningsspelen Lambertijnenhof

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Een wat verlate terugblik op de Koningsspelen bij de Lambertijnenhof. Maar belofte maakt schuld, dus bij deze…

Op donderdag 19 april organiseerde de stagiaire van de afdeling Sport op Lambertijnenhof daar de jaarlijkse Koningsspelen, in samenwerking met de medewerkers Sport. Alle lokalen van dagbesteding hadden in de week voorafgaand aan de Koningsspelen een groot spandoek gemaakt en deze werden op de dag zelf gepresenteerd. Wat was dat een kleurrijk en feestelijk gezicht! Elk lokaal had er op zijn eigen ludieke wijze een prachtig kunstwerk van gemaakt. De Koningsspelen werden heel feestelijk geopend door de dansers van de Aerobics groep. Zij zijn weken lang bezig geweest met het instuderen van de Koningsdans van dit jaar. Dit lied heette: Fitlala! 
 
Iedereen kon op zijn beurt lekker mee dansen, zodat we meteen een goede warming-up hadden. Al was dit eigenlijk niet eens zozeer nodig, want het was behoorlijk warm die dag! Na de opening konden alle cliënten deelnemen aan verschillende clinics die gegeven werden. Er was ook een echte basketbaltraining die gegeven werd door de trainers van de basketbalvereniging uit Bergen op Zoom. Het was tevens mogelijk om mee te doen met een clinic Zwemmen en er werd ook een echte Bootcamp-training gegeven. Dat was wel even zweten geblazen! De dames van de Turn- en Dansvereniging Genie waren er dit jaar weer om een Dansclinic te verzorgen. Gezellig zo met al die leuke muziek erbij!
 
Het was bovendien mogelijk om wat rustigere activiteiten te ondernemen, want we wilden dit jaar echt voor iedereen wat moois organiseren. Zo hebben veel cliënten kunnen genieten van een potje Jeu de Boules, dat verzorgd werd door Jeu de Boulesvereniging Petangeske. In het Ontmoetingscentrum kon er een prijs gewonnen worden met het spelen van Bingo. En ook de BIM (beleven in muziek) was een succes voor veel cliënten. 
 
's Middags werden er nog Oud-Hollandse spellen georganiseerd op het terrein voor een ieder die mee wilde doen. Na afloop kregen alle deelnemers van deze dag nog een prachtig diploma. Mede dankzij alle vrijwilligers is dit een prachtige dag geweest voor veel cliënten! Dank voor ieders inzet!
 
Afdeling Sport Lambertijnenhof