The MusiCompany brengt ‘vette’ Broadway-musical vol humor

BERGEN OP ZOOM – De naam van de productie is zo lang dat ie bijna onmogelijk in de titel van een internetartikel past: ‘How To Succeed In Business Without Really Trying’. In Nederland is het een minder bekende musical, in Amerika is ie enorm populair. The Musicompany was aan een nieuwe uitdaging toe en brengt het spektakel naar Bergen op Zoom.

Voordat de nieuwe productie donderdagavond werd gepresenteerd, was er een kort woordje van voorzitter Jan Berends. Hij blikte even terug op het 15-jarig bestaan, vorig jaar: “De toen gebrachte productie Grease heeft ons veel goeds opgeleverd. Niet alleen veel nieuwe fans maar ook een tiental nieuwe en talentvolle leden.” Hij noemt de vijf volle zalen het mooiste cadeau dat ‘zijn’ club had kunnen krijgen. De ambitie is dat zelfs te gaan overtreffen.

Overtuigende presentatie

De wens was om dit jaar eens iets heel anders te gaan doen en dat is met de keuze voor ‘How To Succeed In Business Without Really Trying’ zeker gelukt. Het is een echte Broadway-productie met veel spel, dans, ensembles en humor. En stiekemweg is men al aardig op weg om die uitdaging vorm te geven. Twee delen uit de productie werden voorgespeeld en kwamen overtuigend over. Al vraagt de compleet andere wijze van zingen en dansen het nodige van de spelers, ze hebben er zichtbaar plezier in.

Het verhaal

Het draait allemaal om J. Pierrepont Finch, een glazenwasser die zijn ladder beu is en het nóg hogerop zoekt. Hij ontdekt een boekje met de prikkelende titel ‘How To Succeed In Business Without Really Trying’ en besluit de adviezen ter harte te nemen. Het levert hem al snel een baan op in de postkamer van een groot bedrijf. Hij blijft er braaf doen wat het gidsje hem vertelt en maakt promotie op promotie. Maar dan komt hij het streberige neefje van de baas op zijn pad, wat tot de nodige verwikkelingen leidt…

The MusiCompany staat van 14 tot en met 17 november in De Maagd met deze lekker aangedikte Broadwayshow. Meer weten? Kijk eens op Facebook of de website.