Tijdelijke mobiele teststraat speciaal voor moskeegangers

(Ingezonden bericht, bewerkt door de redactie. Foto: Pixabay / Mohamed Hassan)

BERGEN OP ZOOM – De afgelopen week zijn er in Bergen op Zoom 32 geregistreerde corona besmettingen bijgekomen.

Ondanks het feit dat de moskee vanaf de eerste dag alle voorzorgsmaatregelen zeer serieus in acht heeft genomen, zitten er onder deze besmette personen verschillende bezoekers van moskee El-Feth en/of hun naasten. Uit voorzorg heeft het bestuur van moskee El-Feth afgelopen weekend besloten om de moskee tijdelijk te sluiten. Om verdere verspreiding tegen te gaan en bezoekers van de moskee de mogelijkheid te bieden om zich snel te laten testen, komt er op 6 en 7 augustus in Bergen op Zoom een mobiele teststraat.

Alleen bezoekers El-Feth

Op basis van de recente besmettingscijfers in Bergen op Zoom hebben de GGD, de gemeente en het bestuur van de moskee besloten om een mobiele teststraat in te richten. Deze teststraat komt op donderdag 6 en vrijdag 7 augustus aan de Wattweg te staan. Men kan hier terecht op donderdag van 9.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 – 13.00 uur. Deze teststraat is specifiek bedoeld voor bezoekers van moskee El-Feth en hun naasten.

Maatregelen RIVM

De dringende oproep van loco burgemeester Barry Jacobs aan deze doelgroep is om zich bij deze mobiele teststraat te laten testen. “Dat kan zonder afspraak bij corona gerelateerde klachten zoals verkoudheid, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts. Verder wijzen we alle Bergenaren nogmaals op de maatregelen van de Rijksoverheid en het RIVM: houd altijd 1,5 meter afstand, neem je hygiëne voorzorgsmaatregelen serieus, blijf thuis als je klachten hebt en laat je dus zo snel mogelijk testen. Alleen samen kunnen we het virus indammen”.

Moskeebestuur blij

Het bestuur van de moskee is blij dat er zo snel een teststraat komt. “Wij hebben alle voorzorgsmaatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen altijd in acht genomen en zullen dat blijven doen. Zo desinfecteert iedere moskeebezoeker zijn/haar handen bij binnenkomst, wordt iedereen geregistreerd bij meer dan 100 bezoekers en is de moskee van binnen ingericht op 1,5 meter”, aldus de woordvoerder Najib El-Allouchi. “We hopen dat we door de komst van deze tijdelijke teststraat het virus razendsnel kunnen indammen.”