Tilburger (32) gooit explosief uit auto op A58

BERGEN OP ZOOM – Een 32-jarige Tilburger is dinsdagmiddag aangehouden nadat hij op snelweg A58  een zwaar vuurwerk-explosief uit een rijdende auto gooide. Dat gebeurde bij de afslag Wouw, richting Bergen op Zoom. Het explosief, een Cobra-6, belandde in de berm waardoor de schade beperkt bleef. De man is aangehouden en zit nu vast in Breda waar hij wordt verhoord.

Agenten reden in de buurt van de Plantagebaan in Wouw. "Ze zagen dat de bijrijder die in een personenauto zat een stuk vuurwerk uit het raam van de auto gooide toen de bestuurder de A58 op reed", laat de politie weten. "Het was, zo te zien en te horen, zwaar vuurwerk en het had flinke schade en/of letsel kunnen veroorzaken als het op een andere auto terecht was gekomen. Nu kwam het in de berm van de weg terecht."

Zeer zwaar vuurwerk

In Bergen op Zoom werd de auto even later door de politie aan de kant gezet waarbij het werd gecontroleerd op verder vuurwerk. De bijrijder, een man van 32 jaar afkomstig uit Tilburg, leverde een Cobra-6 in: een zeer zwaar, gevaarlijk en illegaal vuurwerk. Een soortgelijk exemplaar had hij uit de auto gegooid.

Ook Cobra's aangetroffen in Gageldonk

Eerder maakte de politie bekend dat in Bergen op Zoom bij particulieren een hoeveelheid illegaal Cobra-6 vuurwerk is aangetroffen. Daar zijn afgelopen vrijdag 106 stuks van het explosief aangetroffen bij een woning in Gageldonk-West. De bewoner was op het moment van de inval niet thuis.

Fotobijschrift: een 32-jarige Tilburger gooide dinsdagmiddag een vuurwerk-explosief uit de auto toen hij de A58 opreed, vanuit Wouw. Hij is kort daarop aangehouden in Bergen op Zoom. (Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant)