Toch nog ruimte op Philip Morris terrein voor andere bedrijven?

BERGEN OP ZOOM – Eerder vandaag werd bekend dat tabaksgigant Philip Morris toch weer gaat investeren in de Bergse vestiging. Er komen twee productielijnen die speciale tabak verwerken in 'HeatSticks', een nieuw type rookwaar dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik met een elektronisch apparaatje. Het zou minder ongezond zijn volgens het bedrijf. Maar wat betekent deze ontwikkeling voor de onderhandelingen die al liepen met andere bedrijven die zich hier mogelijk wilden vestigen?

In een persbericht lieten zowel de provincie Noord-Brabant als het Bergse College van B&W weten zeer verguld te zijn met het nieuws. Het wordt gezien als een kans voor de werkgelegenheid in de regio en als een bevestiging van het feit dat West-Brabant het als logistieke hotspot goed doet.

Er komt nog meer

Wethouder Arjan van der Weegen liet weten blij te zijn met de verwachte 70 extra banen die de aangekondigde plannen op moeten leveren. En hier blijft het niet bij volgens hem: "Ik verwacht dat dit een eerste stap is op weg naar meer banen op het terrein van Philip Morris." Hij wil dan ook snel in gesprek over de toekomst. Ook zijn collega-wethouder Ad Coppens ziet de investering nog maar als het begin: "Philip Morris is hier nooit weggeweest en toont met de komst van deze nieuwe productielijnen aan, de stad opnieuw in de armen te willen sluiten. Samen met andere nieuwe ontwikkelingen en investeringen geeft het hoop voor een nieuwe bloeiende toekomst voor stad en regio".

Andere partijen

Over de gesprekken en onderhandelingen die al behoorlijke tijd gaande waren met andere bedrijven die zich op het terrein wilden vestigen werd niets gezegd. KijkopBergenopZoom.nl vroeg er daarom zelf maar naar. Veel wilde gemeentewoordvoerder Erwin Stander er echter niet over kwijt: "In principe praten we met ieder bedrijf dat interesse heeft voor vestiging in Bergen op Zoom. We hebben echter ook de goede gewoonte om niets te zeggen over onderhandelingen tot dat er handtekeningen zijn gezet." Vooralsnog blijft dus de vraag of die bedrijven en de daarbij verwachte werkgelegenheid nog komen.

Lees ook: 'Philip Morris maakt nieuwe start met 70 extra banen'