Scholieren helpen politie bij verkeerscontrole

Foto's: Politieteam Bergen op Zoom/Facebook

BERGEN OP ZOOM – Politieteam Bergen op Zoom heeft vanmorgen, samen met kinderen van basisschool de Springplank in Halsteren, een snelheidscontrole gehouden. De kinderen mochten hierbij zelf de lasergun bedienen, zo meldt het team via de social media. Bij de bijzondere actie waren ook de Halksterse wijkagenten aanwezig, Diana Schetters en Paul Jacobs.

"Vanmorgen zijn wij van 09.00 uur tot 10.15 uur met een aantal collega’s, naar de basisschool de Springplank te Halsteren gegaan, voor een snelheidscontrole in de omgeving van deze school", schrijft het Bergse politieteam op diens Facebookpagina. "Deze snelheidscontrole werd uitgevoerd in samenwerking met de leerlingen van groep 7 en 8.De lasergun werd bedient door de leerlingen zelf, onder begeleiding van collega’s." De leerlingen werden voorzien van een opvallend hesje, een portofoon en een aantal zelf gemaakte bekeuringen.

Bekeuringen

Op deze bekeuringen werden volgens het politieteam de gereden snelheid, de gecorrigeerde snelheid en het boetebedrag vermeld. "Ook werd er door de leerlingen uitleg gegeven aan de bestuurders waarom het zo belangrijk is dat bestuurders zich aan de snelheid van 30 km/h houden."

Achttien bestuurders aangesproken

Door de leerlingen werden in totaal 18 bestuurders aangesproken, welke de maximum snelheid hadden overtreden. "De bestuurders kregen van de leerlingen uitleg over de veiligheid bij hun school en kregen ook te horen hoe hoog de bekeuring geweest zou zijn. De grofste overtreding was een overschrijding van 17 km/h en zou een bekeuring van 204,- Euro opgeleverd hebben. De bestuurders gaven aan dat zij er nu veel bewuster van waren gemaakt hoe onveilig de situatie is, als er te hard gereden wordt.