Toch weer elfen in de stad, dankzij BC De Sloffe

BERGEN OP ZOOM – Bouwclub De Sloffe heeft het Vastenavens getal elf ('ellef' op z'n Bergs) aangegrepen om tijdens de optocht een inmiddels afgeserveerd evenement nieuw leven in te blazen. Ze halen de naar Roosendaal verhuisde elfen van het ElfenBoZ terug naar de Bergse optocht en iedereen kan meedoen.

BC De Sloffe bestaat uit zes mannen (de bouwers) en zes 'vrouwkes' die ondersteunen met bijvoorbeeld kleding maken en dit jaar ook met het bekleden de poppen. Het gezelschap valt al sinds ze vijf jaar geleden zijn opgericht onder de categorie 'Loopgroepen'. Een van de bouwers is Rene Oors (rechts op de foto) en hij vertelt dat dit een bewuste keuze was: "We zijn ontstaan als een vriendenclubje dat vond dat er te weinig interactie was tijdens de optocht. Daarom wilden we echt bewust als loopgroep mee gaan doen en daarvoor bouwen. Dat betekent dat we met minimaal 18 lopers mee moeten doen, die allemaal een zelf gemaakte creatie dragen."

"Veel mensen misten de elfen."

Tijdens een brainstorm rond 11-11 ontstond het idee om de Bergse elfen terug te laten keren, onder het motto "Wa Mot Berrege Zonder Ellef". Voorzitter Ronald de Nijs: "We weten dat heel veel mensen die elfen leuk vonden en ze misten, afgelopen december. Wij halen ze dus terug uit Roosendaal! Iedereen die onze poppen ziet herkent ze ook meteen. We hebben zelfs optochtnummer 11 gekregen! Natuurlijk mocht het treintje niet ontbreken, ook dat hebben we nagebouwd. Daar komen straks rook én muziek uit."

Meedoen als elf!

Over die muziek wil Angelique de Nijs ook nog wel wat vertellen: "Er is door Ilse Verhoeven een echt elfendansje bedacht voor de elfen die meelopen tijdens de optocht, op de muziek die uit het treintje komt. We willen het zo interactief mogelijk maken. Daarom zijn we ook nog op zoek naar Bergenaren die het leuk vinden om met ons mee te doen. Ze hoeven niet de hele optocht mee te lopen maar kunnen tijdens de route even aansluiten. Daar hebben we zelfs de originele elfenpakken voor klaar liggen."

Wie het leuk lijkt om even 'Vastenavend-ellef' te zijn kan zich per mail aanmelden bij BC De Sloffe: info@bcdesloffe.nl

Foto en tekst: Hans-Jorg van Broekhoven