Toch weer overlast van ganzen, aldus GBWP

BERGEN OP ZOOM – Volgens GBWP komen er veel signalen van bewoners van de Bergse Plaat omtrent overlast van een ganzenpopulatie aldaar. De dieren vormen een flinke groep die zich door de wijk heen beweegt, onder meer over fietspaden en straten, waarmee de verkeersveiligheid in gevaar komt.

“Ze zitten zowel bij de Boulevard aan het water als achter in de wijk bijvoorbeeld in straten als De Fuut, De Tureluur en de Zeetjalk”, schrijft fractievoorzitter Evert Weys. Die meldt tevens dat her en der, ook op fietspaden en speelveldjes, grote hoeveelheden uitwerpselen liggen. Daardoor klagen ouders erover dat hun kinderen niet meer op de veldjes kunnen spelen.

BGWP zou graag zien dat deze overlast wordt aangepakt, schrijft de partij aan het college, bijvoorbeeld door de ganzen op een diervriendelijke manier weg te halen. Vorig jaar zijn een hoop dieren naar een opvang elders in Nederland gebracht. Wellicht biedt dit ook nu uitkomst, stelt Weys voor. Hij zou echter tevens graag een structurele oplossing zien voor wat hij noemt ‘een steeds terugkerend probleem’.

Foto: Pixabay/Patty Jansen