Ton Linssen meldt misstanden stembureaus bij burgemeester

BERGEN OP ZOOM – Namens zijn partij en fractie heeft Ton Linssen donderdagmiddag een brief gestuurd aan de burgemeester. Er zijn bij twee stembureaus zaken gebeurd die absoluut niet door de beugel kunnen, meldt hij.

De Lijst Linssen voorman belde de redactie met de mededeling dat hij er een onderzoek gaat volgen op zijn brief, met daarin getuigenissen van misstanden op twee verschillende stembureaus. Er zijn stemmen niet meegeteld en elders zelfs stemmen toegevoegd, vertelt hij.

Eén van de kandidaten van Lijst Linssen ging stemmen op een locatie in Bergen op Zoom. Natuurlijk op zichzelf, en diens partner stemde daar eveneens op deze kandidaat. In de definitieve uitslagen -die per locatie en persoon zijn gespecificeerd- staat echter dat daar niet op deze kandidaat gestemd zou zijn, vertelt Linssen.

Verschil creatief opgelost

“Maar het wordt nog gekker”, vervolgt hij. “Ik heb ook een getuige die aanwezig was van wat er in Lepelstraat gebeurde. Daar bleek bij het tellen dat er twee stembrieven tekort waren ten opzichte van het aantal stemkaarten. Dat kan natuurlijk niet.” Hij vertelt dat de mensen van het bewuste stembureau daarop besloten het tekort maar aan te vullen met één stem op het CDA en één op GBWP. Toen de getuige vroeg naar wat daar gebeurde was het antwoord blijkbaar: ‘Dat doen we altijd zo.’

Beide voorvallen heeft Ton Linssen in een officiële klacht aan burgemeester Petter gestuurd en er volgt een onderzoek naar de gang van zaken, zo meldt hij. Hij wordt er vrijdagochtend voor op het gemeentehuis verwacht.