Ton Linssen zat met z’n gezin midden in de chaos van Platja d’Aro

BERGEN OP ZOOM / PLATJA D'ARO – Volgens sommige ooggetuigen werd er geschoten met wat achteraf nepwapens leken. Volgens anderen liep er een groep mensen gillend en schreeuwend over straat. Wat er precies gebeurde werd maar langzaam duidelijk. Hoe dan ook, de paniek was groot in het Spaanse toeristenplaatste Platja d'Aro. De Bergse politicus Ton Linssen zat er middenin, met zijn zijn gezin op een terras. Ook bij hen was de schrik groot.

Het raadslid beschrijft op zijn Facebookpagina: "En daar zit je tussenin met kleine kinderen. Vreemde ervaring. Paniek, schoenen op straat, stoelen omver en schade voor horeca door onbetaalde rekeningen van gevluchten gasten." De bedoeling van de uit de hand gelopen grap was volgens hem dat een groep toeristen deed alsof ze hysterisch een bekende persoonlijkheid achtervolgden. Het werd echter totaal anders ervaren door de mensen op straat en de terrassen. Er klonken kreten als 'Ren voor je leven!' en 'Verstoppen!'. De schrik voor aanslagen zit er blijkbaar zo in dat ook geacteerde commotie meteen tot blinde paniek leidt.

Al snel na het incident konden politie en lokale autoriteiten melden dat het om een flashmob-achtige grap ging, die dus compleet verkeerd werd opgevat. Het leidde tot totale chaos, meerdere gewonden vanwege de massale vlucht- en struikelpartijen maar ook de nodige schade. En Platja d'Aro is dus even wereldnieuws. Het Bergse raadslid gaat vanwege het incident zijn vakantie niet afbreken overigens. 

Foto: Facebookpagina/bericht Ton Linssen