Ton Linssen zegt vlak voor live uitzending debat af

BERGEN OP ZOOM – Minder dan een half uur voor aanvang kondigde Ton Linssen op Facebook aan niet deel te nemen aan het politieke live debat van Omroepstichting ZuidWest. Hij liet weten geen behoefte te hebben aan ‘de poppenkast van nepnieuws’.

“Wij zijn het echt beu!”, valt te lezen op de tijdlijn van de partijleider. Hij zegt als fractie te worden ‘bekogeld’ met onverantwoorde politieke plannen van de huidige GBWP/VVD /D’66 coalitie en heeft blijkbaar niet de indruk dat hij de ruimte had gekregen daar echt weerwoord op te geven. Mede omdat alle andere partijen ‘braaf meelopen’.

Lakeien

“Ik doe niet mee aan de poppenkast van nepnieuws”, meldt Linssen. En met een kleine rekensom vertelt hij waarom zijn standpunten hoogstens summier aan bod hadden kunnen komen. Waarom dat inzicht pas zo kort voor aanvang van de uitzending ontstond staat er niet bij. In ieder geval had de politicus geen zin in de uitzonderingspositie die hij inneemt in de raad te gaan verdedigen: “Lijst Linssen staat alleen in zijn felle verzet en zou dus door de lakeien van GBWP worden gesmoord.”

UPDATE: Ton Linssen neemt nadrukkelijk afstand van de veronderstelling dat niet veel eerder al bekend was dat hij de debat links zou laten liggen. Hij geeft aan dit vrijdag al te hebben aangekondigd. Hij vindt het raar dat in de uitzending de suggestie werd gewekt dat de afmelding pas laat in de middag was verstuurd. De omroep was hier al voor het weekend over geïnformeerd, stelt de partijleider.

UPDATE 2: Namens Omroepstichting ZuidWest heeft Maarten van den Boom laten weten dat pas maandagmiddag een Whatsapp-bericht binnenkwam waarin Linssen aangaf niet te komen. Hij meldt daarin geen zin te hebben om deel te nemen aan de 'propagandastroom' van het college. Eerder heeft de omroep geen afmelding ontvangen. Het lijkt erop dat Linssen er vanuit ging dat een zinnetje in een krant van afgelopen vrijdag, waarin hij aangaf te stoppen met de campagne, door iedereen gelezen zou zijn en duidelijk genoeg was. Verdere afmeldingen hebben de media en de organsatoren van het debat namelijk niet ontvangen, voor zover wij kunnen nagaan.