Top 2000 Stembus weet Beursplein niet vol te krijgen

BERGEN OP ZOOM – Of het de kou was dan wel het feit dat de Sint nog alle aandacht vraagt blijft gissen. Mogelijk vonden mensen het tijdstip ook wat lastig en gingen ze liever gewoon thuis aan de dis. In ieder geval was het niet heel druk bij de Top 2000 Stembus voor het Markiezenhof.

Op zich is de jaarlijkse lijst met wat mainstream wordt gezien als de beste popmuziek een zeer populair fenomeen. Voor steeds meer mensen is de Top 2000 onlosmakelijk verbonden geraakt met het decembergevoel. Om het stemmen nog wat meer onder de aandacht te brengen rijdt er een ‘Stembus’ door Nederlands sinds zondag, die allerlei steden aandoet en van waaruit ook uitzendingen plaatsvinden. Dinsdag stond die op het Bergse Beursplein, eigenlijk van 18.00 tot 20.00 uur maar de bus arriveerde wat later.

Popquiz

De dj’s Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof presenteerden hier hun uitzending en bleven daarna nog even hangen om in De Ierse pub een popquiz te presenteren. Op het plein was wel wat belangstelling voor de komst van de bus maar heel druk werd het er niet. Van de dj’s in de bus was ook niet heel veel te zien. Mogelijk maakte dat blijven hangen ook minder interessant voor het publiek.