TSN Thuiszorg failliet, Brabantse Wal gemeenten verder met Actief Zorg

BERGEN OP ZOOM – Vandaag heeft de rechtbank in Overijssel het formele faillisement uitgesproken van TSN Thuiszorg. Een verrassing was dat niet meer. Bergen op Zoom had, samen met Steenbergen en Woensdrecht al besloten verder te gaan met Actief Zorg. Onderdeel van die deal is dat de zorg aan de cliënten van TSN wordt gecontinueerd en voormalige TSM medewerkers volgens dezelfde arbeidsvoorwaarden bij deze nieuwe werkgever aan de slag mogen.

Er lag al enige tijd ook een aanbod van het landelijke bedrijf Buurtzorg, dat de werkzaamheden eveneens wilde overnemen. Dit was een voorstel van TSN en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, waar de Brabantse Wal regio echter geen gebruik van gaat maken. De colleges van Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen hebben gekozen voor Actief Zorg, een organisatie die met name in Brabant en het zuidelijke deel van de randstad actief is.

Duidelijke opdracht

Van de plannen die ingediend zijn door de aanbieders kwam het plan van Actief Zorg het meeste tegemoet aan de gestelde uitgangspunten. Die betroffen maximaal behoud van werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden, toekomstbestendige huishoudelijke ondersteuning en het behouden van een evenwichtige markt. Te veel monopolypositie van grote, landelijke aanbieders wordt niet als wenselijk gezien. Voor 25 april moeten de medewerkers en cliënten van TSN zijn overgenomen door Actief Zorg. Tot die datum is thuiszorg door TSN gegarandeerd.