Twee Bergenaren veroordeeld voor ‘horroroverval’ in Nunspeet

BERGEN OP ZOOM / NUNSPEET – Twee jongen inwoners van Bergen op Zoom hebben in juni een geweldadige roofoverval gepleegd in Nunspeet. Ze werden gepakt en hebben nu celstraffen opgelegd gekregen van vier en vijf jaar. Ze moeten ook een schadevergoeding betalen.

De 66-jarige Ton Boxman uit Nunspeet stond afgelopen juni rond middernacht in zijn tuin een sigaretje te roken. Ineens stonden er echter twee onbekende jongens in zijn tuin die hem overvielen, schopten en sloegen. Hierna werd hij zijn huis in gesleurd en vast getapet. De agressieve Bergenaren eisten vervolgens geld van het slachtoffer. Hij vertelde onlangs aan Omroep Gelderland: "Ik kon bijna geen adem meer halen. Dat was dramatisch, je weet niet wat je overkomt." Binnen ging het schoppen en slaan door, nadat de man op zijn bed was gegooid door de overvallers.

Elkaar de schuld geven

De verdachten gaven onlangs aan spijt te hebben van deze daden, maar bleven daarnaast elkaar de schuld geven van het gebeurde. Beiden zeiden dat de ander de overval had bedacht en het geweld had gebruikt. De één is 22 jaar en krijgt een celstraf van vijf jaar, de ander is 21 en heeft vier jaar cel opgelegd gekregen. Er is één jaar voorwaardelijk bepaald door de rechter in Zutphen. De twee moeten daarnaast 7600 euro schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.

Stockfoto: Pixabay/Pete Linforth (HypnoArt)