Twee dumpingen drugsafval afgelopen week

BERGEN OP ZOOM – Tot voor kort werden drugsafval en restvloeistoffen meestal in de bossen gedumpt. Inmiddels nemen criminelen soms niet eens meer de moeite die rit te maken, zo lijkt het. In de Lekstraat zijn gebruikte jerrycans 'gewoon' midden in een woonwijk achtergelaten, in een garagebox.

De politie maakt zich grote zorgen, zo valt te lezen in een politiebericht. Het gaat vaak om gevaarlijke stoffen. De tientallen vrijwel lege witte en blauwe jerrycans die in de Lekstraat werden aangetroffen bleken resten van zoutzuur te bevatten en zijn vermoedelijk afval van een drugslab. De gemeente heeft de vaten laten verwijderen.

Holleweg

Donderdag werd in Bergen op Zoom langs de Holleweg ook al chemisch afval gedumpt. Hier ging het om één vat van 1000 liter en vijf vaten van 200 liter. De politie signaleert in Brabant de afgelopen weken een opvallende toename van het aantal dumpingen, spreekt van een zorgelijke situatie, en vraagt het publiek daar alert op te zijn. Laboratoria voor synthetische drugs zijn een gevaar voor de omgeving. Naast de milieuschade en gezondheidsrisico’s kosten de dumpingen van drugsafval de belastingbetaler handenvol geld. Sinds 17 april 2018 gaat het in deze regio al om 14 dumpingen.

Oproep

De politie roept mensen dan ook op om verdachte situaties die te maken kunnen hebben met drugsdumpingen direct te melden via 112. Andere informatie over personen die zich hier mee bezig houden, kan ook anoniem gemeld worden op Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Bron: Politie.nl