Tweede plaats voor Bergse deelootoo in Duurzame Duimen verkiezing

BERGEN OP ZOOM – Tijdens de door wethouder Kammeijer geopende Inspiratiedag werden tevens de winnaars bekend gemaakt van de West-Brabantse Duurzame Duimen verkiezing. Verdeeld over meerdere categorieën waren diverse organisaties genomineerd die zich onderscheiden in duurzame oplossingen. Het Bergse ootoodeelpunt Hoppenbrouwers was er één van.

Rob Hoppenbrouwers en Igor Quik proberen samen om Bergen op Zoom kennis te laten maken met hun deelootoo, vooral bedoeld als alternatief voor de eigen tweede auto of voor mensen die maar af en toe dergelijk vervoer nodig hebben. Je reserveert de auto met een app via je telefoon en hebt zelfs geen sleutel meer. Openen en starten, het werkt allemaal via je mobieltje. Het zijn elektrische auto’s en dat is op zich al heel milieuvriendelijk maar ook het feit dat zo minder mensen een eigen wagen hoeven te kopen was reden voor de nominatie.

Iedere gemeente mocht een aantal initiatieven voorstellen die in aanmerking kwamen voor de West-Brabantse Duurzame Duimen verkiezing en via een website konden mensen stemmen op hun favoriet. In de categorie Ondernemers is dat dus op de tweede plaats deze deelootoo geworden.

Foto: Igor Quik is blij met de erkenning