Uniek jubileum bij Stichting Alterse Carnaval

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

HALSTEREN – Elke vereniging of stichting heeft wel eens een jubileum of jubilarissen. Zo ook de Stichting Alterse Carnaval, die het 5 x 11 jarig jubileum nog maar een paar jaar geleden heeft gevierd. Maar nu zijn er andere redenen tot feest vreugde.

De stichting heeft dit jaar meerdere jubilarissen: Peter Maas (3 x 11 keer), Branco Elsevier (1 x 11 keer) en natuurlijk Prins Ambrosio IX, die voor de elfde keer in pak gaat. En er is nóg een lustrum, dat zonder meer uniek is te noemen. Pierre Bakx maakt dit jaar voor de 5 x 11e keer deel uit van de stichting en heeft, mede daarom, in 2018 een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

Als zoon van één van de medeoprichters is Pierre Bakx al vrijwel vanaf het begin betrokken bij de Alterse Vastelaoved. In zijn beginjaren is hij begonnen bij de groep Jonge Boeren. Dit was de spreekwoordelijke kraamkamer van de Stichting Alterse Carnaval. Een groep jongeren die nog niet de leeftijd hadden om toe te treden tot de boerenploeg van de Stichting Alterse Carnaval, maar op deze manier al wel betrokken waren bij de Alterse Vastelaoved.

Verschillende functies

Na een aantal jaren te hebben meegedraaid binnen de groep Jonge Boeren is Pierre toegetreden tot de boerenploeg en heeft in de 5 x 11 keer diverse functies vervuld. In 1994 legde hij zijn functie als secretaris neer en wilde het wat rustiger aan gaan doen. Maar dat liep anders. Pierre werd betrokken bij de vervaardiging van de insignes waarin heel wat uurtjes vrije tijd gingen zitten. Ook kwam hij weer terug op zijn oude stek, de commissie Optocht, waarvan hij sinds 2013 tot op de dag van vandaag hoofd is.

Volle overgave

Dit is typerend voor Pierre Bakx. Hij is een verenigingsmens die zich vol overgave bezighoudt met zijn hobby en op deze manier zijn steentje bijdraagt aan het sociaal culturele aspect van het dorp Halsteren. Hij is binnen de stichting dan ook niet voor niets 'Ridder in de Orde van de Bronzen Spinool. De hoogste onderscheiding die je binnen de Stichting Alterse Carnaval kunt krijgen.