Unieke beelden van de Peperbus en Bohemian Rhapsody

BERGEN OP ZOOM – De eerste avond van de Krabbenfoor was voor veel mensen meteen de meest indrukwekkende. Niet dat alle andere bands en entertainment slecht waren, maar de Peperbus als bandlid bij dé Queen klassieker Bohemian Rhapsody was wel echt uniek. Er is een heel mooi filmpje van gemaakt.

Toen we een tijdje geleden Marijn van den Branden interviewden als toetsenist van de Queen tributeband Crazuy Little Things, sluimerde er al een plan. Sterker nog, hij had voor een eerder Krabbenfoor optreden al eens de Bergse beiaardier Meike Warmoeskerken gemaild over zijn idee: Hoe cool zou het zijn als de Peperbus de intro speelde van het nummer dat echt iedereen kent?

Zielsgelukkig

Zijn plan ging toen niet door. Meike bleek op vakantie en las de vraag pas achteraf. Maar daar liet Marijn zich niet door uit het veld slaan. Dit jaar deed ie een nieuwe poging en zo kwam het, dat donderdagavond 25 juli zowel Meike als collega-beiaardier Janno den Engelsman nog laat de Peperbus in klommen.

Rond middernacht was het zo ver. De laatste set liep op z'n einde en het hoogtepunt is natuurlijk de klassieker Bohemian Rhapsody, de rock-pastiche waarmee Queen zichzelf onsterfelijk wist te maken. Hoog vanuit de lucht kwam ♪ Is this the real life? ♫, gespeeld door Meike en Janno op het carillon van de stadstoren. Het publiek vond het prachtig en Marijn was zielsgelukkig toen hij zag dat z'n idee zo goed uitpakte.

Filmpje

Om het moment niet verloren te laten gaan is er door Aangenaam Bergen op Zoom een mooi fimpje van gemaakt, dat we graag met jullie delen. Wij zijn stiekem namelijk ook best een beetje trots.

Videostill en fimpje: Aangenaam Bergen op Zoom