Vamos a la Playa wordt uniek feest aan én op de Binnenschelde

BERGEN OP ZOOM – Zelfs de gemeente is er uitermate enthousiast over, meldt wethouder Arjan van der Weegen tijdens de presentatie, omdat het plan perfect aansluit bij de nieuwe dynamiek die aan het ontstaan is op de Boulevard en rond de Binnenschelde. Vamos a la Playa, vorig jaar geïntroduceerd met een pop-up editie in de Zeeland, moet een vernieuwend event worden aan de Boulevard en grotendeels zelfs op het water van de Binnenschelde.

De organisatie ligt grotendeels in handen van Alice Potter-Stolwerk en Romano Groffen, die een eigen bedrijf zijn begonnen dat diverse evenementen organiseert. De Megaparty Back to the 80's en het bevrijdingsdagfeest Happy Days zijn ook door hen opgezet. Er wordt tevens een kunstzinnige aspect aan toegevoegd en daar is IWAZ voor in de arm genomen.

Dansen op het water

Op ruim 500 palen die ieder op een metalen voet rusten komt een platform te liggen, over het water van de Binnenschelde. Hierop en op het Boulevardstrand ervoor kunnen 800 feestvierders een hele avond rekenen of zomerse sferen, met optredens van Kate Ryan en DJ's als Peter Gelderblom en DJ Jean. Er kan en mag gedanst worden, daar is het platform op berekend. Wie liever wil 'chillen' kan terecht in een lounge area.

Een enorm tijdelijk kunstwerk

Het terrein wordt afgezet voor een intiem karakter en om dat smaakvol te doen is IWAZ ingevlogen. Hij gaat op 12 juni met jongeren van de SDW grote panelen beschilderen, waardoor een lang kunstwerk ontstaat van 120 vierkante meter. Dat is daarna tot 27 juni te bewonderen voor iedere passant. Zo probeert de organisatie het niet alleen voor de bezoekers van het evenement maar ook voor de omgeving leuk te maken en te houden.

  • Vamos a la Playa editie 2016 vindt plaats op zaterdag 25 juni, van 20.00 tot 01.00 uur.
  • Entreebewijzen kosten 20 euro en zijn hier te bestellen.