V&D alsnog failliet, nog niet duidelijk of aangekondigde doorstart ook hier plaatsvindt

BERGEN OP ZOOM/AMSTERDAM – De rechtbank in Amsterdam heeft V&D alsnog failliet verklaard, laat het bedrijf vandaag weten in een persverklaring. Toch is er nog hoop voor de toekomst.

In hetzelfde bericht laat V&D weten dat er zich de afgelopen weken meerdere partijen hebben gemeld, die zeggen geïnteresseerd te zijn in de overname van het bedrijf of delen ervan. Er wordt dan ook hard gewerkt aan een doorstart. Die moet zo geruisloos en snel mogelijk plaatsvinden, om de kans op succes het grootst te houden. Of dit ook voor Bergen op Zoom het behoud van V&D en La Place betekent, is nu nog niet te zeggen.

Voor de medewerkers zal het ook afwachten zijn. Zij hebben over december hun loon ontvangen in ieder geval, hierna neemt het UWV dat voor zes weken over. Het zal van de eventuele doorstartplannen afhangen of zij opnieuw aan het werk kunnen op hun vertrouwde plek. Op dit moment is de Bergse vestiging gewoon open en een medewerkster laat weten dat ze ook nog niet gehoord hebben dat ze dicht moeten. Of het zo blijft en of hier eveneens een doorstart komt was in de Bergse vestiging nog niet bekend.