Veel animo voor Werkbeurs XXL

Ook vrijwilligersorganisaties waren op de Werkbeurs aanwezig om medewerkers te werven, waaronder de Computer Club Fort-Zeekant (CCFZ). De CCFZ is in 2002 opgericht en houdt zich onder meer bezig met de bouw én ontwikkeling van robots. Deze autootjes bijvoorbeeeld zijn uitgerust met een speciale sensor en kunnen zelf een route volgen. (Foto's: Han Verbeem)

BERGEN OP ZOOM – Directeur Anita Karremans van Samen in de Regio kan tevreden terugkijken op een geslaagde Werkbeurs in de Stoelemat. Ruim 1200 mensen hadden zich als bezoeker vóóraf aangemeld, en nog eens 200 belangstellenden meldden zich ter plekke aan. "De beurs is verrassend goed bezocht", zo blikt Karremans terug op de middag.

Het is nog niet exact bekend hoeveel 'matches' de beurs heeft opgeleverd: de deelnemende standhouders moeten de gegevens nog invoeren in de speciale app die hiervoor is ontwikkeld. Wel was het aan de 82 beursstand behoorlijk druk, constateert de organisator. Speciale belangstelling was er ook voor het symposium 'Werken over de grens',  met aandacht voor werkkansen in Vlaanderen. Daar is een vraag naar arbeidskrachten in het havengebied van Antwerpen, maar ook naar specialisten in onder meer financiële dienstverlening.

XXL-aanpak

De Werkbeurs is een voortzetting van de Kansenbeurs, die in 2011 is opgezet. Al vanaf het begin is gekozen voor een XXL-aanpak, dat wil zeggen een combinatie van werk (vacatures), scholing en vrijwilligersaanbod. Werkzoekenden en werkgevers ontmoeten elkaar en maken vervolgafspraken voor het invullen van vacatures. Daarnaast heeft de Werkbeurs tevens het karakter van een netwerkbijeenkomst. "Ook bedrijven onderling maken kennis met elkaar en wisselen kennis en informatie uit", vertelt Anita Karremans.

Bekijk ook het foto-album van de Werkbeurs