Veel kinderactiviteiten en optredens tijdens Koningsdag Bergen op Zoom

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Op 27 april is het weer Koningsdag. Dit jaar is er in Bergen op Zoom veel te doen voor kinderen en zijn er volop optredens van talenten uit de streek. Zo zijn er de uitreiking van 'Lint voor een Kind' en de scholenwedstrijd. De groepen 1 t/m 4 konden een taart ontwerpen en de mooiste taart wordt ook echt gemaakt. Op het Sint Josephplein vinden allerlei kinderactiviteiten plaats. zoals Oudhollandse spelen met lekker snoepgoed. De paradeplaats is het decor voor de Kindervrijmarkt.

Na de Vlaggenparade van 10.00 uur maakt het Oranjecomité bekend wie het mooiste taartontwerp inzond. Tevens reikt de burgemeester een 'Lint voor een Kind' uit, als er een kind is aangemeld dat volgens de jury iets heel bijzonders heeft gedaan voor een ander. Aanmelden hiervoor kan nog, via info@koningsdagboz.nl of www.koningsdagboz.nl.

Kinderactiviteiten en kindervrijmarkt

Voor deze uitreiking is de Kindervrijmarkt al in volle gang. Van 8.00 tot 14.00 uur kunnen kinderen en hun ouders hun spulletjes verkopen op de Paradeplaats. Later die middag is het feest op het Sint Jodephplein. Van 12.00 to 14.00 uur is deze locatie omgetoverd tot het Kinderplein, met allerlei spelen en lekkers. Hier zijn alle kinderen van harte welkom, deelnamekosten zijn er niet.

Optredens

Op de Grote Markt en het Gouvernementsplein zijn vanaf 13.00 uur veel optredens van muzikanten en dansers uit de streek. Er is muziek van de bands Leo and the Crickets, The Havanas en Odiles Rapid. De voeten mogen van de vloer. Om los te komen geeft Boogie Down tussendoor dansoptredens.

Foto: Koningsdag 2016, © KijkopBergenopZoom.nl