Veel show en theater tijdens Open 2019

BERGEN OP ZOOM – Al weer voor de vierde keer presenteren het Facilitair Bedrijf, Gebouw-T en het CKB zich in een weekend vol entertainment, workshops en veel vrolijke beleving. Op en om het Wilhelminaveld is twee dagen lang heel veel te beleven, tijdens Open 2019.

Verdeeld over zaterdag 30 en zondag 31 maart bieden het CKB, Gebouw-T en het Facilitair Bedrijf een gevarieerd programma, dat laat zien wat Bergen op Zoom op cultureel gebied allemaal in huis heeft. Het is enerzijds bedoeld om onderlinge banden tussen al dat cultuurleven te versterken en anderzijds een mooie manier om een steeds breder publiek kennis te laten maken met al dat aanbod.

Daarom worden wel eens bijzondere en onverwachte elementen toegevoegd, zoals dit jaar een kleine oldtimershow en de mogelijkheid om met zo’n klassieker een ritje te maken. Dit trekt weer ander publiek, dat meteen kennis maakt met wat er nog meer te beleven valt.

Film

Het programma is verdeeld over vier locaties. Er is een buitenprogramma, waaronder die oldtimers, en je kunt verder terecht bij het CKB, Gebouw-T en in de Blokstallen. Als rode draad is gekozen voor het thema ‘It’s Showtime!’ en de nadruk ligt dus overal op allerlei vormen van theater en performance. Maar ook film! Er wordt een kleine bioscoop ingericht waar steeds korte filmvoorstellingen te zien zijn en workshops worden gegeven door onder meer Angelo Huige, Willy Michielsen en Merijn Oerlemans.

Gebouw-T en CKB

Het CKB en Gebouw-T zijn respectievelijk op zaterdag en zondag geopend. In de oude ‘Meziekschool’ is op dag één een vol programma met optredens, workshops, open huis en meer. Verwacht zang, dans, demo’s, optredens in alle leeftijdscategorieën en een ‘green screen’ waarvoor je je kunt laten filmen in de meest uitzonderlijke decors. Meedansen kan ook, tijdens een danssessie.

Het poppodium opent een dag later de deuren voor het publiek en biedt meerdere optredens van bands, silent disco, rondleidingen, een kijkje in de geluidsstudio en repetitieruimtes. Er treden die dag hier ook meerdere bij het CBK ontstane bandjes op.

Blokstallen 3

In de Blokstallen zelf kun je twee dagen lang terecht. Voor die eerder genoemde bios maar ook voor heel veel andere ontdekkingen. In alle ruimtes zijn volop optredens en presentaties, van sport- en theaterclubs, zangkoren, filmclubs en ga zo maar door. Bezoekers krijgen er bovendien de nieuwe editie aangeboden van het Applaus magazine, waarin heel veel lokale cultuuraanbieders zijn opgenomen.

De organisatie is ook trots op de hulp die er kwam van Zinc. Events & Leisure, het leerbedrijf van het Zoomvliet College. Deze opleiding zorgt dat weekend, in het kader van het Rembrandtjaar, voor een photobooth, waarbij bezoekers zich kunnen laten vastleggen voor de Nachtwacht. Studenten maakten bovendien onderstaand filmpje, dat in de Bergse bios voor de grote speelfilms wordt gedraaid om het Open 2019 weekend van 30 en 31 maart aan te kondigen. Je leest op de website alle nieuwtjes en meer over het programma.