Vergunning centrumbewoners geldig voor garages Parade en Grote Markt

(Tekst: Han Verbeem, foto: Pixabay)

BERGEN OP ZOOM – Het kon al tijdens de avonduren, maar met ingang van het nieuwe jaar is het voor binnenstadsbewoners ook mogelijk om met hun parkeervergunning overdag te parkeren in de garages Achter de Grote Markt (Lindenbaan) en de Parade. Dat heeft het college van B&W besloten. Dat kan op basis van de eerste bewoners-parkeervergunning, mét bijbetaling van 30 euro. De regeling geldt niet voor vergunningen van eventuele extra auto's die op het bewonersadres geregistreerd staan.

Het parkeren is duurder geworden, met twee dubbeltjes per uur. Dat geldt niet alleen voor betaald parkeren op straat maar ook in de twee openbare garages in het binnentadsgebied; het gebied dat grofweg binnen de singels van het stadscentrum valt. De binnenstadbewoners hoeven echter, als hun vergunning het toestaat, niet extra te betalen voor het parkeren bij de garages. "Daartoe is besloten omdat het voor hen steeds moeilijker wordt om overdag op straat te parkeren", aldus wethouder Patrick van der Velden.

Geen tekort aan parkeerplaatsen  te verwachten

Voorheen kon dat alleen tijdens de avondperiode, buiten winkeltijden. Inmiddels is de parkeermogelijkheid voor deze groep vergunninghouders verruimd: "Het kan nu 24 uur per dag, zeven dagen per week." Van der Velden verwacht echter niet, dat er door de komst van vergunningparkeerders in de twee garages een tekort aan betaalde parkeerplaatsen zal ontstaan voor het winkelend publiek.