Verkeershinder A58 na dodelijk ongeval bij Arnemuiden

De rijbaan richting Bergen op Zoom,  op de A58 bij Arnemuiden is afgesloten vanwege sporenonderzoek. De werkzaamheden houden tot vanmiddag aan. (Foto: RIjkswaterstaat/OvD Bas)

BERGEN OP ZOOM / ARNEMUIDEN – Het snelwegverkeer van en naar Zeeland moet rekening houden met ernstige vertragingen, als gevolg van een dodelijk ongeval ter hoogte van Arnemuiden/Nieuw- en St Joosland. Daar botstte vanmorgen rond 10.00 uur een personenauto tegen een wegwerkvoertuig. De bestuurder van de personenwagen overleed ter plaatse, een wegwerker raakte zwaargewond. De snelweg in de rijrichting naar Bergen op Zoom is afgesloten voor sporenonderzoek, meldt de verkeerspolitie. Het verkeer wordt omgeleid via de provinciale wegen N254 en de N62.

Volgens berichten van de politie blijft de rijbaan richting Bergen op Zoom nog zeker tot vanmiddag afgesloten. De rijbaan in de andere richting, naar Vlissingen, is nog wel toegankelijk al zijn ook hier files en vertragingen als gevolg van het ongeval. Over de oorzaak is nog weinig bekend; de personenwagen reed over de vluchtstrook en  is achterop het onderhoudsvoertuig geklapt. De bestuurder is door de brandweer uit het voertuig gehaald waarbij de wagen moest worden opengeknipt; het slachtoffer overleed ter plaatse, een half uur na het ongeval. Een wegwerker is met ernstige verwondingen per traumahelicopter naar het ziekenhuis overgebracht.