Verkeersopstoppingen bij Intratuin lopen uit de hand: Lijst Linssen roept om oplossing

BERGEN OP ZOOM – In een brief aan het college luidt raadslid Meino Dam de noodklok. De verkeersdruk op de Halsterseweg loopt de spuigaten uit, signaleert zijn partij. Er is geregeld geen doorkomen aan en bewoners kunnen de weg bijna niet meer op of af. Ook Intratuin zelf wil graag meedenken over oplossingen.

Lijst Linssen krijgt geregeld klachten over de situatie langs het tuincentrum, meldt het raadslid. Door het nog altijd groeiende succes van het bedrijf wordt het alleen maar drukker. Enkele jaren geleden deed zo'n 'spits' zich hoogstend enkele keren rond de feestdagen voor. Tegenwoordig is het geregeld prijs, al maanden vooruit. Op piekmomenten begint het aansluiten zelfs wel eens al op de randweg en staat het op en rondom de Vogelenzang-rotonde eveneens vast.

Concrete oplossingen

Meino Dam schrijft dat Intratuin zich al eerder meewerkend en -denkend heeft opgesteld in overleggen omtrent oplossingen, maar dat het daar tot nu toe altijd bij is gebleven. Een tijdelijke uitkomst zou kunnen zijn om op piekmomenten verkeersregelaars in te zetten, bijvoorbeeld om verkeer door te sturen als het parkeerterrein vol staat. Er was al eens geprobeerd dit te vergroten maar een verzoek daartoe zou zijn afgewezen. Lijst Linssen wil van het college weten of deze verkeersopstoppingen bekend zijn bij de gemeente en of er alsnog op korte termijn naar concrete oplossingen wordt gekeken.