Vernieuwde straten feestelijk opgeleverd met plaatsen boompjes

BERGEN OP ZOOM – Woensdagmiddag vond de feestelijke oplevering plaats van de vernieuwde Pastoor Jutenlaan, Guido Gezellelaan en een deel van de Antwerpsestraatweg. Wethouder Patrick van der Velden hield een toespraakje en ging vervolgens samen met kinderen uit de buurt bomen planten in het nieuw aangelegde perkje.

De buurt is blij met het wat het geworden is. Dat bleek uit het applaus dat de wethouder oogstte aan het eind van zijn praatje. Een woordje dat ook de mensen die meewerkten aan het vernieuwen van de wegen dankte, en lof uitsprak voor het geduld van de bewoners. Voordat het nieuw aangelegde veldje ingericht kon worden opgeleverd is een traject van bijna een jaar nodig geweest. In september 2016 begonnen de werkzaamheden en zo'n tien maanden later was het leeuwendeel af.

Ongelukje

Van der Velden: "Het mocht dan even duren allemaal, de resulaten zijn er naar. Het is mooi geworden." Al ging niet alles goed, gaf hij toe. Relativerend haalde hij de iets te enthousiaste automobilist aan die via een niet bestaande maar vermeende entree probeerde het parkeerterrein van De Raayberg te bereiken. Deze kwam vast te zitten op het hoogteverschil tussen trottoir en parkeerplaatsen. "Daar werd ik op aangesproken", vertelde de bestuurder. "Dus we hebben er een balustrade aangebracht. Maar ook dat vond niet iedereen voldoende. Vervolgens werd me verteld dat de gemeente er ook maar reflectoren aan moest brengen."

Dat werd ook Van der Velden te gek. Hij heeft met de uitbater van de feestzaal afgesproken dat die er een bord weg ging zetten en dat is ook gebeurd inmiddels. Na die anekdote was het hoog tijd voor het echte werk. Samen met wat buurtkinderen zijn de boompjes die het aangelegde veldje moeten gaan sieren geplant. Het geheel is nu af en de omwonden waren zichtbaar tevreden met het resultaat.