Verpaupering scherm Halsterseweg is doorn in het oog voor CDA

BERGEN OP ZOOM – Het CDA is klaar met de wijze waarop het scherm aan de Halsterseweg erbij staat. Op donderdag viel er blijkbaar weer een deel van om en dat was de druppel, meldt Annette Stinenbosch namens haar fractie. Volgens lezers van KijkopBergenopZoom.nl was het al een dag eerder prijs, omdat er een auto tegen het scherm reed.

Het woord 'verpaupering' valt meteen in de eerste zin van de brief die de fractievoorzitter er aan wijdt, richting het college van B en W. Al in 2014 vroeg haar partij, net als de VVD, om wat aan het scherm te doen, meldt Stinenbosch. Er was toen al sprake van een kunstwerk op die locatie dus de politici hadden wat geduld, maar dat is nu op.

Het CDA vindt de huidige situatie 'te gek voor woorden' en wil dat er wat aan gebeurt. "Dit is niet de uitstraling die recht doet aan onze stad. Zo wil onze fractie in ieder geval niet dat wij ons als gemeente presenteren!!", aldus het schrijven.

Handen uit de mouwen

Of er alsnog binnenkort een kunstwerk of een -al dan niet tijdelijke- vervanging van het scherm komt is niet duidelijk, meldt de brief. De christendemocraten mopperen echter niet alleen maar dragen ook een mogelijke oplossing aan. Stinenbosch: "Wij denken dat het een mogelijkheid zou zijn om het project als burgerparticipatie-project op te pakken. Veel omwonende van de schermen zijn erg handig en samen kunnen we wellicht ook wat betekenen." Haar partij steekt eventueel zelf de handen uit de mouwen, meldt ze: "Ideeën om hiermee aan de slag te gaan hebben wij reeds en hierover willen wij graag met u in gesprek."