Vier bovengemiddeld gevaarlijke verkeerssituaties in de gemeente, meldt VVD

BERGEN OP ZOOM – Raadslid Barry Jacobs en duoraadslid Sander Buijs hebben het college aangeschreven over een viertal plekken in Bergen op Zoom waar het aantal verkeersongevallen bovengemiddeld hoog is. Ze willen dat er zo snel mogelijk wat aan wordt gedaan.

Het worden ‘black spots’ genoemd; plaatsen waar in drie jaar tijd minimaal tien ongelukken zijn geregistreerd. Volgens een onderzoek van RTL Nieuws kent Nederland bijna 1200 van dat soort gevaarlijke kruispunten, rotondes en wegdelen. Vier ervan liggen in Bergen op Zoom. De VVD wil dat er zo snel mogelijk wat aan wordt gedaan.

Het onderzoek van de nieuwsredactie noemt deze vier locaties in de lijst met black spots:

  • Het kruispunt Halsterseweg, Randweg Noord;
  • De Oude Stationsweg
  • De Antwerpsestraatweg
  • De Rooseveltlaan

Zorgelijk

Op deze plaatsen zijn door de politie en Rijkswaterstaat minimaal tien ongelukken geregistreerd tussen 1 januari 2014 en 31 december 2016, aldus cijfers van december 2017. Het werkelijke aantal ligt meestal hoger omdat lang niet alle ongevallen en aanrijdingen (zeker die met fietsers) worden gemeld. De VVD maakt zich in ieder geval zorgen over deze situaties en wil van het college weten of hier wat aan gedaan gaat worden.

Afbeelding: Pixabay/Clker-Free-Vector-Images