Vier genomineerden voor lokale erfgoedprijs Bergen op Zoom

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Gemeente Bergen op Zoom heeft eerder dit jaar een lokale erfgoedprijs in het leven geroepen. Door het instellen van deze prijs wil de gemeente haar erfgoed breder onder de aandacht brengen en inwoners stimuleren om op een eigentijdse en innovatieve manier met erfgoed om te gaan.  Er zijn acht inzendingen binnengekomen. Vier daarvan zijn genomineerd.

“Ik vind acht inzendingen een mooi aantal voor de eerste keer. En ze zijn echt allemaal van goede kwaliteit! Ik wil alle initiatiefnemers dan ook hartelijk bedanken voor hun inzending”,  zegt wethouder Arjan van der Weegen, met onder andere cultuur en erfgoed in zijn portefeuille. Uit de inzendingen zijn er vier genomineerd. Dat zijn: Gedenksteen Gertrudiskerk, ’t Ketrientje/Huize Catharina, Lievevrouwenstraat 38 en Rogier, Nerincx & Richter (Wattweg). De inzenders zullen op vrijdag 15 juli de jury moeten overtiuigen. Die bestaat uit Arjan van der Weegen, Kees Rouw (voorzitter Welstandsmonumentencommissie) en Eric Goossens (voorzitter cultuurhistorische organisaties). Dat moeten de genomineerden doen door middel van een presentatie. Vervolgens wordt op vrijdag 9 september, tijdens de start van Kunsten in de Monumenten, de winnaar bekend gemaakt.

Achtergrondinfo

Deze Erfgoedprijs is ingesteld als onderdeel van het uitvoeringsprogramma Materieel Erfgoed. In 2014 heeft Bergen op Zoom de BNG erfgoedprijs gewonnen en hiervoor € 25.000 gekregen. Voorwaarde voor het ontvangen van dit geld was dat het ook daadwerkelijk wordt gebruikt voor projecten die erfgeod in ere houden. Het instellen van een lokale erfgoedprijs is een van die projecten.