Vier meisjes betast tijdens opening De Schelp

BERGEN OP ZOOM – De feestelijke opening van zwembad De Schelp heeft een behoorlijk duistere wending gekregen. Er zijn meerdere meisjes van rond de 12 jaar betast en aangerand die dag, tijdens het gratis zwemmen. Het management hoopt dat er alsnog aangifte wordt gedaan door de slachtoffers.

De schrik is groot, natuurlijk bij de vier meisjes (die bij hun billen en borsten zijn gepakt) en hun families, maar ook bij het zwembad. Er hebben zich waarschijnlijk meerdere jongens die bewuste tweede september zo misdragen, aldus meldingen van ouders. Die stapten met de verhalen van de meisjes naar de directie van De Schelp. Deze heeft laten weten dit zeer serieus te nemen en er graag werk van te maken maar vooralsnog lukt dat niet.

Oproep: doe aangifte!

Zwembadmanager Walter van Krieken is zéér ontstemd over wat er gebeurde. Hij kan niet met zekerheid bevestigen of het om meerdere daders gaat. “De meisjes hebben ons geen beschrijvingen gegeven van de persoon die ze belaagde. We weten dus ook niet zeker of het om één iemand dan wel meerdere bezoekers gaat.”

Hij betreurt het enorm dat er geen aangifte van is gedaan. “Dan is de kans namelijk groot dat we ze pakken. Juist omdat het de opening was, zijn er volop beelden." Die mag je dan ook gebruiken om personen te identificeren. Zonder officiële melding van de slachtoffers bij de politie gaat dat niet. Van Krieken hoopt dat de meisjes en hun familie besluiten dit alsnog te doen. “Dan kunnen we die gasten een verbod van twee jaar opleggen namelijk. Deze types willen we hier niet binnen hebben.”

Geschrokken wethouder

Wethouder Evert Weys is al net zo geschrokken van het incident. "Dit werpt een schaduw over een feestelijke opening. Hier ga ik natuurlijk met de directie van De Schelp over in gesprek. We moeten er alles aan doen om dit soort dingen te voorkomen." Hij hoopt eveneens dat er passende sancties komen voor de dader of daders en dat de families het dus melden bij de politie. Bovendien wil hij intern bekijken of er richting de meisjes nog iets gedaan kan worden. "Wat precies kan ik nog niet zeggen, ik weet ook pas sinds vanmiddag van wat er gebeurde maar we gaan zeker nog contact met hen zoeken."