Vlaszak ineens afgesloten met een hek

BERGEN OP ZOOM – De sloop en bouwwerkzaamheden aan de Vlaszak en de entree van parkeergarage Achter de Grote Markt zijn begonnen. Het gebeurde alleen nogal abrupt, de weg is ineens afgesloten en bebording voor alternatieve routes ontbreekt.

Wie de parkeergarage uit komt en richting het centrum lopen wil, staat ineens voor een hek. Wie vanuit de Penstraat die kant op gaat, overkomt hetzelfde. Het betreffende bouwbedrijf heeft de boel afgezet met hekken. Voor wie er de weg weet geen onoverkomelijk probleem, die loopt om langs de trap naast het Provoosthuis of door de Roskamstraat. Maar voor mensen die niet of minder bekend zin is het vooralsnog spoorzoeken geblazen. Er is op geen enkele wijze aangegeven hoe je (om)lopen kunt en die smalle alternatieven vallen niet direct op als je ze niet kent.

Ook voor de buurt was de plotse afzetting een volledige verrassing. Er is op geen enkele wijze gecommuniceerd dat dit ging gebeuren, begrepen we van een bewoner. Het is te hopen dat er snel wat wordt gedaan aan bewegwijzering, zodat ook bezoekers van buiten de stad de weg naar het centrum en terug naar hun auto weten te vinden.