Vluchtende inbrekers klemgereden aan Nieuwe Molenweg

HALSTEREN – Vier mannen zijn gisterenavond aangehouden voor een inbraak aan de Klovenier in Halsteren. De politie kreeg rond half tien een melding dat enkele mannen bezig waren om in te breken in een woning. Vervolgens gingen diverse eenheden met spoed naar de betreffende straat. De inbrekers waren inmiddels al in een personenauto gesprongen en weggereden richting de Nieuwe Molenweg, waar ze uiteindelijk zijn klemgereden en aangehouden. De verdachten zijn afkomstig uit de omgeving van Utrecht.

Agenten zagen de verdachte auto en zetten de achtervolging in. Ook tegemoetkomende politieauto's zagen de auto van de vermoedelijke inbrekers. Hierop werd deze op de Nieuwe Molenweg klemgereden. De bestuurder probeerde nog te ontkomen en reed hierbij achteruit tegen een kast, die in de berm stond. Een politieauto reed tegen de voorzijde van de auto, waardoor lichte schade aan de voorzijde van de politieauto ontstond.

Aanhouding

De vier inzittenden werden aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht, waar ze werden ingesloten. Het gaat om een 23-jarige inwoner uit Utrecht; een 29-jarige man met een nog onbekende woonplaats; een 32-jarige man uit Nieuwegein en een 33-jarige man uit Houten.

Politieonderzoek

De politie stelt een onderzoek in naar deze inbraak en de aanhoudingen. De personenauto is in beslag genomen en voor verder onderzoek naar een politiebureau gebracht. (Archieffoto)

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant