Voedselbank opnieuw gedupeerd door inbraak

BERGEN OP ZOOM – Voedselbank Goed Ontmoet is nogal eens het mikpunt van het inbrekersgilde. Deze keer hebben ze bij de Bergse vestiging hun slag geslagen en met name spulletjes meegenomen die bestemd waren voor de vrijwilligers.

Voorzitter Wim van Overveld laat weten het een lage streek te weten. De organisatie reageert op hun Facebook pagina ook op iemand die het zegt opvallend te vinden dat er vaak voor de feestdagen wordt ingebroken. "Niet zo vreemd", laat Goed Ontmoet weten; "Waarschijnlijk denken dieven dat er rond de feestdagen het meeste is te halen." Er is al veel aan beveiliging gedaan, binnen de beschikbare budgetten en faciliteiten, maar kwaadwillenden weten toch steeds weer zwakke plekken te vinden.

Vooralsnog geen alternatief kerstcadeau voor vrijwilligers

Voorzitter Van Overveld gaat er van uit dat de inbrekers de situatie kenden en wisten waar ze zijn moesten. Hij hoopt alsnog een manier te vinden om de vrijwilligers een gepast bedankje voor de feestdagen aan te bieden maar kan helaas niet op alle suggesties ingaan. De wet stelt bijvoorbeeld dat voedselbanken geen tweedehands spullen mogen aannemen. Wellicht melden zich nog ondernemers of andere mensen die iets voor Goed Ontmoet kunnen betekenen. De organisatie is bereikbaar via een eigen website en mailadres.