Voor mensen met groene vingers: ’t Vagevuur heeft tuinen vrij

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

LEPELSTRAAT – Ben je een liefhebber van tuinieren? Vind je het kweken van eigen groenten en fruit een leuke bezigheid? Dan is het goed om te weten dat er tuinen beschikbaar zijn bij tuinenvereniging ’t Vagevuur. Het najaar is de ideale tijd om te planten voor het komende voorjaar dus ook een goed moment om een tuin te gaan huren. Ke kunt dit jaar al aan de slag en betaalt pas vanaf januari 2020.

Tuinenvereniging ‘t Vagevuur is sinds 2008 te vinden aan het Kinderstraatje in Lepelstraat. Met een twintigtal leden beplanten ze de dertig tuinen en dat wil zeggen dat er nog steeds ruimte is. De vereniging is toe aan verjonging en uitbreiding met nieuwe enthousiaste tuinliefhebbers.

Tuinieren is en blijft een leuke bezigheid, zeker als je dat samen met anderen kunt doen. Je leert veel van elkaar en het is ook nog eens gezellig. Deze hobby  is echt iets voor mensen die houden van wat groeit en bloeit, met groene vingers, die geen achtertuin hebben of voor wie die te klein is voor wat zij willen kweken.

  • Mensen die belangstelling hebben kunnen altijd even naar het secretariaat (Lyda) bellen voor een afspraak en een rondleiding: 0164-251341.
  • Een mail sturen kan ook: awfranken@kpnmail.nl
  • De tarieven zijn zeer aantrekkelijk: 30 eurocent per vierkante meter, de contributie is €7,50 per jaar en verbonden aan de grootte van de tuin.

Afbeelding van Pexels via Pixabay