Voorstel stadsconciërge van PvdA wordt nader besproken

BERGEN OP ZOOM – Naar aanleiding van het zelf constateren van zwerfvuil in de binnenstad, nota bene naast een ondergrondse container, deed PvdA-raadslid Han Verbeem een voorstel richting het college. Stel wijk- en stadsconciërges in, is zijn idee. Wethouder Kammeijer liet gisteren weten graag over dat plan te praten.

De ergernis is iedereen bekend, en zeker niet alleen een probleem van de binnenstad. Zwerfvuil en andere ongeregeldheden komen overal voor. In een stadsdeel waar ook nog eens volop bezoekers, dagjesmensen en andere gasten komen, wordt het als extra kwalijk gezien. Maar ook in woonwijken zijn mensen niet blij met de rommel. Gisteren nog postte de PvdA een filmpje over hoe de omgeving van de Vijverberg er uit ziet.

Nadenken over uitvoering, er meldde zich al kandidaat

Het plan van Verbeem is simpel: zorg dat er altijd iemand bereikbaar is voor meldingen, per e-mail en telefonisch, die ter plekke poolshoogte kan nemen en rommel meteen opruimt. Een wijk- of stadsconciërge dus. En het college staat open voor die gedachte, meldt wethouder Kammeijer aan de PvdA. Na de zomervakantie wil ze het idee graag verder bespreken. Dan kan bijvoorbeeld bekeken worden hoe dit nader is vorm te geven. Stichting Samen Werken liet onlangs al aan onze redactie weten die rol graag op zich te nemen.

Foto: Pixabay/Michael Schwarzenberger (blickpixel)