Voorzitter Ben ter Bogt heeft veel zin in het ondernemersgala

Op de bovenste etage van het Mepavex-pand aan de Noordlandseweg, met uitzicht op de Waterschans en daarachter de stad, werden vrijdag opnames gemaakt voor editie 2018 van het Aangenaam GoBoZ Ondernemersgala. Voorzitter Ben ter Bogt was er natuurlijk ook en vertelde dat hij veel zin heeft in het event. (tekst en foto: Hans-Jorg van Broekhoven)

BERGEN OP ZOOM – Ben ter Bogt is dit jaar voor het eerst voorzitter van Aangenaam GoBoZ, het ondernemersgala dat in nauwe samenwerking met de gemeente tot stand komt en lokale bedrijven in the picture zet. De laatste voorbereidingen voor editie 2018 zijn in volle gang en de kersverse bestuurder heeft er heel veel zin in.

Het Aangenaam GoBoZ Ondernemersgala is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij ondernemers uit de gemeente centraal staan. In twee categorieën worden kleine en grotere bedrijven genomineerd en daarna mag iedereen met stemmen aangeven wie de winnaar van dat jaar is. Voorzitter Ter Bogt noemt het initiatief vooral een ‘compliment aan alle ondernemers in deze gemeente.’

Blij verrast

De organisatie is blij met het nieuwe programma, dat plaatsvindt op 2 november in het Groot Arsenaal. “We hebben Commissaris van de Koning Wim van de Donk te gast, die ook de prijzen gaat overhandigen. Hij heeft er zelfs z’n agenda voor omgegooid”, vertelt Ben trots. Hij is oprecht blij verrast met alle medewerking die het evenement krijgt, ook van de gemeente. “We krijgen via Aangenaam Bergen op Zoom alle ondersteuning van de ambtenaren Natascha Moerman en Anne-Marie Vrijenhoek, die geregeld aanschuiven bij overleggen en helpen bij de organisatie. Daar zijn we heel blij mee.”

Teamwork

Ben is een man die positiviteit en mensen verbinden diep in zijn DNA heeft zitten. Hij heeft dan ook veel lol in de rol van bestuurder, al benadrukt hij meermaals dat de organisatie teamwerk is van het voltallige bestuur dat al snel een hechte vriendenclub is geworden. “We maken alle keuzes samen en verdelen de werkzaamheden ook samen. Het kost me meer tijd dan ik verwachtte maar het is zó leuk, dan is dat niet erg.”

Om dat netwerken en persoonlijk contact waar de voorzitter zo’n waarde aan hecht nog beter vorm te geven, is gekozen voor een iets andere invulling van de avond. Natuurlijk wordt er heerlijk gedineerd, maar er blijft wel meer dan voldoende tijd om andere gasten uitgebreid te ontmoeten. Het bestuur wil zelfs de ontvangst heel persoonlijk houden. Ben: “We staan die avond bij de entree en heten iedereen zelf welkom.” En er gebeurt meer moois bij binnenkomst, verklapt hij: “De heren krijgen een vlinderstrik op maat aangemeten van ’t Pakhuis, de winnaars van vorig jaar. En voor de dames is er een andere verrassing.”

Winnaars

Eenmaal binnen volgt een stijlvolle avond in gala-sferen. Met dus een heerlijk diner, entertainment en een veiling voor het goede doel. Maar vooral natuurlijk de bekendmaking van de winnaars van de Aangenaam GoBoZ Ondernemersprijs en de Aangenaam GoBoZ Stadsprijs, daar draait het immers allemaal om. Al wil Ter Bogt toch ook nog even een lans breken voor Voedselbank Goed Ontmoet. Daar gaat dit jaar de opbrengst naar toe van de vele items die worden geveild, net als de overige opbrengsten van de avond. “Goed Ontmoet helpt enorm veel mensen die het echt keihard nodig hebben. Daarvoor is een nieuwe koelwagen nodig, wij willen daar graag aan bijdragen.”

Meer weten over het Aangenaam GoBoZ Ondernemersgala?