Vraag GBWP: Wat gebeurt er nu met Oude Raadhuis Halsteren

HALSTEREN – Het Oude Raadhuis te Halsteren was jarenlang onderkomen van een restaurant, eerst ’t Oude Raadhuis en later Wereldz geheten. De uitbaters lieten echter onlangs weten hier te stoppen. Er zijn nu zorgen over wat er met de historische locatie gaat gebeuren en of trouw- en andere activiteiten hier wel doorgaan.

Raadsleden Betsy de Kock en Paul Schut zijn er niet gerust op. Jaren geleden was er enorm veel te doen om het realiseren van de horecafunctie in dit Rijksmonument. De zorg daarin was vooral het behoud van het historische karakter van het gebouw. Jaarlijks is het gebouw en het bordes van het Oude Raadhuis het toneel van diverse culturele activiteiten die diep geworteld zijn in de Halsterse samenleving. Denk aan de intocht van de Sint en aan carnaval. Maar het is ook een gewilde trouwlocatie. Betrokken bewoners van Halsteren zijn bezorgd over de gevolgen van het vertrek van het restaurant, aldus GBWP.

Hoe nu verder?

In een brief aan het college vragen De Kock en Schut wat er nu met de locatie gaat gebeuren. Komt die opnieuw in de verhuur? Blijven de andere trouw- en culture functies (waaronder ook de gedecoreerdenbijeenkomst op Koningsdag en Open Monumentendag) gewaarborgd? Gaat de gemeente het pand wellicht op een andere wijze exploiteren? De GBWP-fractie hoopt snel antwoorden te krijgen op die vragen, in de hoop dat het de onrust en onduidelijk over te toekomst van het Oude Raadhuis wegneemt.