Vragen CDA over Bergs parkeerbeleid

BERGEN OP ZOOM – Het Bergse parkeerbeleid is niet onze publiekstrekker, stelt het CDA in een redelijk pittige brief waarin dit onderwerp wordt behandeld. Niet alle aanpassingen van de laatste tijd zijn per se verbeteringen, vindt de partij.

De klachten zijn schriftelijk samengevat door fractievoorzitter Annette Stinenbosch. Ze begint met de ‘nieuwe’ parkeerautomaten. Die zijn ten opzichte van de vorig iets gebruiksvriendelijker maar nog lang niet optimaal, vindt het CDA. Een parkeertransactie doen kost veel tijd en is omslachtig, is de klacht.

Joorenplein-perikelen

Voor velen was -mede vanwege die ingewikkelde automaten- het Pastoor Joorenplein een uitkomst, aldus Stinenbosch; "Geen kenteken invoeren en achteraf betalen, zodat er niet teruggerend hoeft te worden naar de automaat. Een mooi iets om, zonder zorgen over parkeren, te kunnen shoppen in onze stad.”

Het college heeft echter besloten om de slagbomen hier te verwijderen dus die toegevoegde waarde is weg, stelt het CDA vast. Omdat het parkeerbeleid hier op één lijn wordt getrokken met andere pleinen verwacht de partij dat ook op het Joorenplein voortaan tot 21.00 uur moet worden betaald. Tot nu toe was dat 18.30 uur. Stinenbosch schrijft, in dikke letters en met uitroepteken: “Wij willen u dus met klem vragen om juist de slagbomen, waar een paar jaar geleden fors in is geïnvesteerd, te behouden!”

Tarieven

In de parkeergarages zijn de tarieven aangepast, aldus het CDA. Het hoe en waarom is de christendemocraten echter niet duidelijk. In parkeergarage ‘Achter de Grote Markt’ gold tussen 18.30 en 8.00 uur voorheen een vast nachttarief van € 2,50. Dat is er niet meer volgens de partij, waardoor hier langer parkeren vele malen duurder zou zijn geworden. “Het CDA vindt dit een onbegrijpelijke verhoging!!” Alweer uitroeptekens, het zit duidelijk hoog.

In juni 2016 pleitte de fractie nog voor lagere tarieven, om het gebruik van die parkeergarages juist te stimuleren. Van het college wil de partij weten wat de reden is van die wijzigingen in het parkeerbeleid en of inderdaad langer betaald moet gaan worden op het Pastoor Joorenplein.

Stockfoto: Pixabay/C. Koch (inproperstyle)