Vrijwilligers gezocht voor het Dilemma Doolhof en erevelden

BERGEN OP ZOOM – Het Dilemma Doolhof stelt bezoekers voor ingrijpende keuzes in conflictsituaties uit het verleden en heden. Zo wordt de impact van de Tweede Wereldoorlog invoelbaar gemaakt en overgedragen. Het is gelegen tussen de militaire erevelden. Voor deze drie plekken zoekt Stichting Bevrijding Brabantse Wal vrijwilligers die de rol van gastheer of -vrouw willen vervullen.

Het Dilemma Doolhof aan de Ruytershoveweg is door Brabant Remembers natuurlijk heel bewust geplaatst tussen de Engelse en Canadese militaire begraafplaatsen. Het interactieve kunstwerk draait om ervaringen die mensenlevens voorgoed hebben veranderd.

De verhaallijnen zijn geïnspireerd op keuzes uit de 75 verhalen die Brabant Remembers ophaalde in het kader van de 75e herdenking van de bevrijding van Zuid-Nederland. Bezoekers aan het doolhof worden zich daar bewust van deze vaak levensbepalende keuzes. De keuze die bezoekers op elk kruispunt in het doolhof maken bepaalt het vervolg van het verhaal en daarmee de weg door het doolhof.

Veel bezoekers

Het doolhof is overdag door eenieder gratis te bezoeken. Intussen is gebleken dat een behoorlijk aantal bezoekers de weg naar deze plek weet te vinden. Denk aan groepen toeristen uit het buitenland die met een tour de bevrijdingsroute vanaf Normandië volgen, dagjesmensen, toevallige passanten, scholen en dergelijke.

Naar verwachting nemen de bezoekersaantallen in september en oktober van dit jaar nog toe. Daarmee is de behoefte ontstaan aan mensen die bezoekers te woord staan -bij zowel het doolhof als de erevelden- en tevens als vraagbaak kunnen dienen. Het gaat vooralsnog om meerdere tijdstippen op donderdag, vrijdag en zaterdag, 's ochtends en/of 's middags. Mocht je alleen op andere dagen kunnen, wordt je toch gevraagd je te melden.

Interesse?

Aanmelden kan per e-mail: m.scheffer@bergenopzoom.nl (graag voor 31 augustus). In de eerste helft van september wordt dan contact opgenomen voor een kennismakingsgesprek. Belangstellenden worden door Stichting Bevrijding Brabantse Wal natuurlijk uitgebreid geïnformeerd over zowel het doolhof als de erevelden.

Artist impression: © Mothership