Vader en 26-jarige zoon aangehouden voor geweld richting hulpverleners

BERGEN OP ZOOM – Zondagavond werd al nieuws dat de poltie twee mensen moest aanhouden bij de huisartsenpost en dat dit niet zonder slag of stoot ging. Er kwam onder meer pepperspray aan te pas. Inmiddels hebben meerdere hulpverleners aangifte gedaan tegen de Bergenaren, een vader en zijn 26-jarige zoon.

In eerste instantie werden agenten gevraagd naar een instelling (welke het is wordt niet gezegd) te komen, omdat een agressieve cliënt hulpverleners had bedreigd met een mes en een knuppel. Bij aankomst bleek de man er inmiddels te zijn vertrokken. Even later meldden medewerkers van de huisartsenpost dat er een man bij hen binnen werd behandeld aan zelf toegebrachte verwondingen. Dit zou de persoon betreffen die even tevoren de bedreigingen had geuit.

Ook vader door het lint

Toen de agenten bij de huisartsenpost arriveerden, wilden zij de verdachte aanhouden en overbrengen naar een politiecellencomplex. Dit ging niet zonder slag of stoot. De man werd weer vreselijk agressief en mishandelde twee aanwezige agenten. Hij wilde er vandoor gaan en werd hierbij geassisteerd door zijn vader. Die belette het de agenten om zijn zoon aan te houden door onder meer te dreigen met het gooien van een kruk.

Aangifte

De 26-jarige verdachte is uiteindelijk met veel verzet aangehouden voor de verschillende bedreigingen en de mishandeling van de agenten. Ook de vader is aangehouden, in zijn geval voor het belemmeren van de agenten. Alle hulpverleners die zijn bedreigd of mishandeld hebben aangifte gedaan. De twee mannen worden vandaag gehoord door de recherche.

Bron: Politie.nl

Foto: 112 Markiezaten (voor al je 112-nieuws uit de regio)