Samenwerking S&L Zorg en SDW verder uitgebouwd in Samen Onbeperkt

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie) – Foto: Bestuurders Brigite van Haaften (SDW, links) en Marjolijne Lewis (S&L Zorg)

ROOSENDAAL / BERGEN OP ZOOM – In het voorjaar lanceerden SDW en S&L Zorg het samenwerkingsverband Samen Onbeperkt, een inititaief op het gebied van het zij-instroomtraject. Via een verkort leer-werktraject van anderhalf jaar worden 16 kandidaten opgeleid tot begeleider. Omdat de samenwerking tussen beide organisaties verder gaat dan dat, is Samen Onbeperkt uitgebreid met meerdere trajecten.

Eerder werkten S&L Zorg en SDW al aan een gezamenlijke, specialistische flexpool. Vanuit deze flexpool werken cliëntbegeleiders bij beide organisaties met cliënten met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Komend schooljaar bieden de organisaties in samenwerking met het Kellebeek College ook een gezamenlijke opleiding praktijkgestuurd leren aan. Deze driejarige opleidingsvariant van werken en leren werkt voornamelijk vanuit een praktische benadering: de ervaring op de werkvloer is een belangrijk uitgangspunt voor de lesstof. De wekelijkse lessen worden dan ook op locatie gegeven.

Nieuwe kansen en mogelijkheden

“Samenwerken betekent nieuwe kansen en mogelijkheden. Voor cliënten en medewerkers. Vanuit die gedachte is Samen Onbeperkt opgericht,” aldus Brigite van Haaften, bestuurder bij SDW. Bestuurder Marjolijne Lewis van S&L Zorg vult aan: “S&L Zorg en SDW kijken allebei naar de mogelijkheden van de cliënten. Niet de beperking is het uitgangspunt in de ondersteuning, maar de mogelijkheden en talenten. Samen zijn we onbeperkt!”

De huidige samenwerkingsvormen zijn terug te vinden op de website www.samenzijnweonbeperkt.nl.