Vrouw en advocaat Klaas Otto opgepakt, zoon weer vrij

BERGEN OP ZOOM – De strijd tussen justitie en Klaas Otto is een never ending story aan het worden. Hij is zelf vorige week opgepakt, samen met een handlanger. Een dag later waren zijn zoon en schoonzoon aan de beurt. Maandag werd zijn vrouw en dinsdagmorgen een advocaat aangehouden, en inmiddels is zijn zoon weer op vrije voeten.

Met een hoop bombarie viel een flink arrestatieteam vorige week donderdag de woning van Otto binnen. Hij zou zich niet hebben gehouden aan de afspraken die bij z'n voorwaardelijke vrijheid en enkelband hoorden. Ook een handlanger moest er aan geloven. Het was het zoveelste deel in het offensief dat justitie heeft ingezet, en werd al snel gevolgd door meer aanhoudingen. Een dag later waren zijn zoon en schoonzoon aan de beurt wegens een afpersingszaak, aldus de politie, en maandag werd zijn vrouw aangehouden. Later die dag mochten zijn zoon en schoonzoon weer gaan voorlopig, maar de laatstgenoemde werd nog dezelfde avond opnieuw vastgezet inzake een overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Huiszoekingen

In het onderzoek dat een rechercheteam onder leiding van het Openbaar Ministerie instelt is nu ook een 69-jarige advocaat uit ’s-Gravenhage aangehouden. Maandagavond werd in het kader van het onderzoek op zeven plaatsen onder leiding van de rechter-commissaris een doorzoeking ingesteld. Het gaat om drie woningen aan de Rijsselbergen in Bergen op Zoom en locaties in Wouw, Halsteren, Gouda en Zwijndrecht. Bij de zoekingen werden onder meer een vuurwapen, munitie en contant geld in beslag genomen.

Bron: Politie.nl