Wilde achtervolging woninginbrekers eindigt in Roosendaal

Archieffoto: politie.nl

BERGEN OP ZOOM- Na een wilde achtervolging over de randweg Noord en de A4 zijn afgelopen nacht twee mannen opgepakt die verdacht worden van een woninginraak aan de Rijsselbergen. De inbrekers, een 41-jarige Duitser en een 42-jarige man zonder vast woonadres gingen er in een vluchtauto vandoor nadat ze betrapt waren. De politie achtervolgde het tweetal in een razende vaart, met snelheden die opliepen tot 200 km per uur. Uiteindelijk crashtte de vluchtauto van de inbrekers bij een weiland aan de Hellemonsdreef in Roosendaal. 

De politie kreeg afgelopen nach rond kwart voor drie een melding van een inbraak aan de Rijsselbergen waarbij de inbrekers betrapt waren. "Vervolgens sloeg het tweetal op de vlucht", zo meldt de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant. "Op de Burgerhout zagen agenten het vermoedelijke vluchtvoertuig van het duo rijden. Er werd een stopteken gegeven maar dat werd genegeerd." Met hoge snelheid ging de auto er vervolgens vandoor. "De achtervolging ging verder over de Randweg West en vervolgens over de A4 richting Rotterdam. Daarbij werden snelheden gehaald van boven de 200 kilometer per uur."

Gecrashed

Via de N268 ging het richting Roosendaal. "Op de Hellemonsdreef crashte het voertuig en vluchtten de inzittenden een weiland in. Daar werden twee mannen, een 41-jarige man uit Duitsland en een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, opgepakt." De verdachten zijn afgevoerd en ingesloten, aldus de politie. De auto is voor onderzoek in beslag genomen.