Vuurwerkbom zoveelste incident in onrustige wijk

BERGEN OP ZOOM – In de nacht van donderdag op vrijdag werd met vuurwerk een flinke ravage aangericht bij een woning aan de Mercuriusstraat. Het wordt door de bewoners gezien als een bewuste aanslag en is een nieuw dieptepunt in een wijk vol onrust.

Nog niet zo lang geleden kwam de wijk geregeld in het nieuws vanwege de vernielingen en intimidatie rondom de ouderenflat tussen de Plejadenlaan en het Zonneplein. Niet iedereen in de buurt was even blij met die aandacht. Sommigen vreesden voor verslechtering van de sfeer en de naam van de buurt. Het leek er daarna wat rustiger maar bewoners vertelden eerder vandaag aan Omroep Brabant dat de hangjongeren nog steeds groepsgewijs actief zijn en voor problemen zorgen.


Het vermoeden is dat de vuurwerkbom die vannacht het huis beschadigde een gerichte actie was. Twee bewoners van de aangevallen woning kwamen onlangs in conflict met jongeren uit de bewuste groep. Het zou dus gaan om wraak, is hun verwachting. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen van de aanval.

Stockfoto: Pixabay/minthu