Vuurwerkbommen en brandstichting in Gageldonk

BERGEN OP ZOOM – De jaarwisseling is nog lang niet in zicht maar her en der in de gemeente worden inwoners al weer geregeld opgeschrikt door enorme dreunen van vuurwerkbommen. Ook afgelopen nacht was het weer prijs, er ging zelfs een auto in vlammen op.

In de nacht van woensdag op donderdag was het stevig raak in de wijk Gageldonk. Ver na middernacht werden inwoners van onder meer de Heiningen en de Lievenshovelaan uit hun bed gedreund door enkele enorme knallen. Het betroffen volgens buurtgenoten voorwerkbommen die tevens branden veroorzaakten, in ieder geval rond half drie bij een woning en kort daarop vloog een auto in de fik, die door de brandweer niet meer te redden was. De klappen waren tot ver in de stad te horen.

Meldingen niet altijd opgenomen

De politie heeft aangegeven onderzoek te doen naar wat er gebeurde maar is in de buurt ook commentaar op hoe dit wordt aangepakt. Een bewoonster die anoniem wil blijven* baalt van de tegenstrijdige signalen die er worden afgegeven. Enerzijds zegt de poltie dat je bij dergelijke ontploffingen gerust de meldkamer kunt bellen, anderzijds gebeurt het blijkbaar dat ze daar zeggen niets te kunnen met beschrijvingen van waargenomen verdachten. Omdat dergelijke overlast al langer speelt waren hierover afspraken gemaakt met de wijkagent maar die blijken in de praktijk niet te worden aangehouden.

* gegevens en naam bekend bij de redactie

ActionVance