VVD bezorgd over veiligheid krooshekreiniger aan einde Zoom

BERGEN OP ZOOM – VVD-raadslid Rian Govers stelt de gemeente enkele vragen over de krooshekreiniger die staat aan het einde van riviertje De Zoom, naast de Van Gorkumweg. Ze is onder meer bezorgd over de veiligheid van de installatie.

Bijna iedereen ziet het ding geregeld staan maar veel mensen weten niet waartoe het dient. Een krooshekreiniger vangt rommel op die in en op het water drijft en dit wordt met bijvoorbeeld grijpers of een schep aan een kraanarm eruit getild. Het gaat dan om kleinere vervuiling zoals kroos maar ook om takken en kunststof. Ze staan vaak voor gemalen om te voorkomen dat die verstopt of zelfs beschadigd raken.

Droogte

Aan het eind van De Zoom staat er dus ook één en daarover heeft raadslid Govers een aantal vragen. Ze wil weten of deze installatie nog in gebruik is en wie de eigenaar ervan is, Waterschap Brabantse Delta of de gemeente. Toen ze er langs kwam en deze foto's maakte, zag het er niet naar uit dat de reiniger nog in bedrijf is maar dat kan ook zo lijken vanwege de droogte.

In een korte telefonische toelichting vertelt de VVD'er dat er nog wel water staat in De Zoom maar van stroming geen sprake meer is. Als de machine niet meer werkt, is er niet veel aan de hand, maar anders is het niet veilig dat er vrij eenvoudig mensen bij kunnen komen. Het bouwhek eromheen geeft namelijk niet bepaald de indruk echt iemand tegen te houden.

Foto's: VVD Bergen op Zoom (Rian Govers)