VVD op de bres voor Boschman Bloemen

BERGEN OP ZOOM – Dominique Hopmans, duoraadslid bij de VVD, en raadslid Barry Jacobs brengen met een brief aan het college een vervelende situatie onder de aandacht. Door de werkzaamheden in Gageldonk-West is onder meer Boschman Bloemen voor langere tijd niet of slecht bereikbaar.

De VVD’ers spreken hun waardering uit in algemene zin voor de enorme opknapbeurt die de wijk krijgt. Ze signaleren echter ook dat daarbij niet alles naar wens verloopt. De Gentiaanstraat is tot eind maart wegens werkzaamheden afgesloten en dat was blijkbaar een verrassing voor de buurtbewoners en lokale ondernemers. Bloemist Boschman aan de Leeuwenbekstraat is er niet blij mee in ieder geval. Hij vreest dat zijn bedrijf voor langere tijd slecht bereikbaar is.

Faseren

De VVD is met de ondernemer gaan praten en heeft een aantal suggesties om te komen tot een betere afstemming van de reeds geplande werkzaamheden, schrijven Hopmans en Jacobs. Zo zou een gefaseerde aanpak van de Gentiaanstraat de bereikbaarheid al behoorlijk ten goede komen, zeker als de Leeuwenbekstraat daarbij zo lang mogelijk toegankelijk blijft. De VVD roept op om de overlast voor de betreffende ondernemer zo kort mogelijk te laten duren en ook te zorgen voor zo veel mogelijk beschikbare parkeergelegenheid gedurende die periode, bijvoorbeeld in de Populierlaan. Niet alleen voor de bloemist en de bewoners maar ook om de parkeerdruk bij het Piusplein niet te veel te verhogen.